انواع دستگاه های حضور غیاب

انواع دستگاه های حضور غیاب و مزایا و معایب آن ها

دستگاه های حضور غیاب نقش مهمی در سیستم‌ های مدیریتی سازمان ها و شرکت ‌ها دارند و هر مجموعه ای به فراخور تعداد پرسنل و ... از انواع گوناگون این دستگاه‌ ها استفاده می‌ کند.

اهمیت انواع دستگاه های حضور غیاب در سیستم‌های مدیریتی سازمان‌ها و شرکت‌ها بسیار بزرگ است.(زیرا عوامل متعددی را در ارتقاء کارایی و پیشرفت آن‌ها تاثیرگذار می‌سازند.) هر مجموعه، با توجه به تعداد پرسنل مشغول، نوع محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهد و مشخصه‌های خاص خود، از انواع متنوعی از دستگاه‌های حضور و غیاب استفاده می‌کند.
گوناگونی دستگاه‌های حضور و غیاب به طور جهانی و در داخل ایران آشکار است. هر یک از این دستگاه‌ها متناسب با نیازها و خصوصیات خاص سازمان یا شرکت، روش‌های شناسایی مختلفی را به کار می‌گیرند. هدف این مقاله، آشنایی شما با انواع مختلف دستگاه‌های حضور و غیاب، همچنین مزایا و معایب هر یک از آن‌ها است.

انواع دستگاه های حضور غیاب از لحاظ نحوه ثبت تردد

از گذشته تا به امروز، مدیریت حضور و غیاب در سازمان‌ها به شیوه‌های گوناگونی انجام می‌شود. برخی از سازمان‌ها هنوز به صورت دستی حضور و غیاب کارکنان را ثبت می‌کنند. در حالی که برخی دیگر از کارت‌های شناسایی استفاده می‌کنند و سازمان‌های دیگر از روش‌های نوین‌تری برای مدیریت حضور و غیاب بهره می‌برند. هر یک از این روش‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند.

در زمان حاضر، تولیدکنندگان سیستم‌های کنترل تردد انواع دستگاه های حضور غیاب تولید می‌کنند. در این بخش از مقاله، قصد داریم هر یک از این دستگاه‌ها را به شما معرفی کنیم و مزایا و معایب آن‌ها را بررسی نماییم.

روش‌های ثبت تردد و ورود و خروج در این دستگاه‌ها به سه دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند:

1. ثبت ورود و خروج با استفاده از کد
2. ثبت ورود و خروج با استفاده از تکنولوژی بیومتریک
3. ثبت ورود و خروج به صورت ترکیبی

در ادامه، به طور دقیق به توضیح این روش‌ها پرداخته و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.

ثبت ورود و خروج با استفاده از کد

دستگاه های حضور غیابی که در این دسته قرار می گیرند غالبأ دو نوع ھستند: دستگاه های کارت خوان و دستگاه های رمزی

انواع دستگاه های حضور غیاب کارت خوان بدون تماس

از اقدیمی‌ترین انواع دستگاه های حضور غیاب، دستگاه‌های کارتی به شمار می‌روند و هنوز هم در اکثر سازمان‌ها و شرکت‌های معتبر ایران در حال استفاده هستند. این دستگاه‌ها از نخستین نسل دستگاه‌های دیجیتال حضور و غیاب به حساب می‌آیند.
عملکرد دستگاه‌های بدون تماس خوان کارت به این صورت است که به هر عضو سازمان یا شرکت، یک کارت اختصاصی با کد یکتا و از نوع بارکد، مغناطیسی یا RFID اهدا می‌شود. این دستگاه دارای یک واحد خواننده کارت است و از طریق امواج الکترومغناطیسی، قادر به تشخیص و ثبت مشخصات ذخیره‌شده در کارت فرد مربوطه می‌باشد. اینجاست که با نزدیک کردن یا قرار دادن کارت تردد در محدوده دستگاه، اطلاعات موجود در کارت به دستگاه انتقال داده شده و عملیات تأیید هویت و ثبت زمان تردد انجام می‌شود.
امروزه، این تکنولوژی شناسایی به تنهایی در دستگاه‌های جدید به کار نمی‌رود و به همراه دیگر فناوری‌ها به کار می‌رود.

انواع دستگاه های حضور غیاب

مزایا و معایب دستگاه های حضور و غیاب کارتی

در اینجا مزایا و معایب سیستم‌های حضور و غیاب کارتی بررسی می‌شود. از مزایای اصلی این سیستم‌ها می‌توان به سرعت عملکرد بالا، توانایی ثبت و کنترل تردد افراد در زمان کمتر، هزینه کمتر برای تهیه و نگهداری آن‌ها نسبت به سیستم‌های دیگر اشاره کرد. این مزایا سبب می‌شود که سازمان‌هایی با تعداد زیادی پرسنل و تمایل به صرفه‌جویی در هزینه از این نوع سیستم‌ها بهره‌برداری کنند.
با این حال، نقطه ضعف اصلی در سیستم‌های کارتی مرتبط با نیاز به ناظر است. وجود ناظر جهت کنترل و تصدیق ترددها منجر به هزینه‌های اضافی می‌شود. در صورت‌عدم حضور ناظر، افراد ممکن است از امکانات سیستم بهره‌برده و ترددهای متقلبانه ثبت کنند. به همین دلیل، امکان تقلب در سیستم‌های کارتی به میزان قابل توجهی وجود دارد که می‌تواند به نتایج نادرست و ناعادلانه منجر شود.
یکی از ویژگی‌های مثبت این سیستم‌ها، سرعت ثبت تردد است. کاربر در عرض چند ثانیه با نزدیک کردن کارت به دستگاه، تردد خود را ثبت می‌کند. اما در صورت گم کردن یا آسیب دیدن کارت، امکان ثبت تردد وجود ندارد تا زمانی که کارت جدید جایگزین شود.
اگرچه این سیستم‌ها دارای معایبی هستند، اما سازمان‌هایی با ابعاد بزرگ و تعداد زیادی پرسنل به دلیل نیاز به یک راهکار مدیریتی مناسب، همچنان از آن‌ها استفاده می‌کنند. در سازمان‌های پرجمعیت، از این سیستم‌ها به عنوان کارت رزرواسیون غذا نیز استفاده می‌شود و اطلاعات کارمندان روی کارت تردد چاپ می‌شود تا به عنوان کارت شناسایی نیز عمل کند.

انواع دستگاه های حضور غیاب رمزی

در فرآیند استفاده از انواع دستگاه های حضور غیاب مبتنی بر رمز، به هر کارمند یا فرد شاغل در یک سازمان یا شرکت یک رمز انحصاری اختصاص داده می‌شود تا با وارد کردن این رمز، ترددهای خود را ثبت نماید. این دستگاه‌ها دارای یک صفحه کلید هستند که امکان ورود رمز به صورت اعداد یا حروف یا ترکیبی از آن‌ها را فراهم می‌کند.
علاوه بر این، انواع دستگاه های حضور غیاب اجازه می‌دهند که ترددها از طریق ترکیبی از کارت و رمز نیز ثبت شوند.

مزایا و معایب دستگاه های رمزی

در مقایسه با انواع دیگر، ابزارهای رمزگذاری دارای هزینه‌های خرید و تعمیر کمتری هستند. این ابزارها به راحتی قابل استفاده هستند، اما احتمالی وجود دارد که رمزهای ورود فراموش شوند یا به آن‌ها هک شود.
وارد کردن رمز به دستگاه زمان‌بر می‌باشد، و در صورتی که تعداد کارکنان سازمان زیاد باشد، هنگام شروع و پایان ساعت کار، ازدحام زیادی در اطراف دستگاه‌ها ایجاد می‌شود و زمان زیادی تلف می‌شود.
مانند ابزارهای کارتی، این ابزارها نیازمند نظارت هستند، زیرا مشکلاتی همچون ثبت تردد تقلبی در آن‌ها وجود دارد.

ثبت تردد با استفاده از تکنولوژی بیومتریک

روشی نوین برای ثبت تردد و کنترل ورود و خروج، اعتماد به اجزاء مختلف بدن انسان را بهره می‌برد. سیستم‌های بیومتریک از ویژگی‌های فیزیولوژیکی ( چهره، اثر انگشت، عنبیه چشم، کف دست، و یا ویژگی‌های رفتاری مانند صدا و دست‌خط ) به منظور شناسایی فرد استفاده می‌کنند.
با ترکیب ویژگی‌های بیومتریک انسان به انواع دستگاه های حضور غیاب و ایجاد تجهیزات کنترل تردد، امروزه تشخیص چهره، اثر انگشت و سایر ویژگی‌ها به دستگاه‌های حضور و غیاب کارتی یا رمزی رقابت کرده و به حدودی از محبوبیت آن‌ها بازپس‌گرفته‌اند.
این انواع دستگاه های حضور غیاب به‌طور عمده به دو دسته اثر انگشتی و تشخیص چهره تقسیم‌بندی می‌شوند، با این حال نوع‌های دیگری همچون تشخیص کف دست و عنبیه چشم نیز وجود دارند که به آن‌ها نیز اشاره خواهیم کرد.

انواع دستگاه های حضور غیاب

انواع دستگاه های حضور غیاب اثر انگشتی

یکی از روش‌های پیشرفته تردد و کنترل ورود و خروج، اعتماد به خود را با استفاده از بیومتری اثر انگشت ایجاد می‌کند. این روش از جمله مطمئن‌ترین و امن‌ترین راه‌ها برای شناسایی هویت افراد محسوب می‌شود؛ زیرا هر انسانی اثر انگشتی منحصر به فرد دارد و توجه به جزییات و نقش‌های مختلف این اثر در سطح انگشتان با هیچ فرد دیگری تطابق ندارد.
این سیستم‌ها از تکنولوژی اسکنر اثر انگشت به عنوان ورودی استفاده می‌کنند. فرآیند کار به این شکل است که ابتدا تصویری از اثر انگشت افراد مختلف توسط دستگاه اسکنر اخذ و در حافظه آن ذخیره می‌شود. هنگامی که فردی قصد ورود یا خروج از محلی را دارد، اثر انگشت خود را بر روی دستگاه قرار داده و دستگاه با استفاده از اطلاعات ذخیره شده، اثر انگشت وارد شده را با اطلاعات ذخیره شده مقایسه کرده و در صورت تطابق، ورود یا خروج افراد را ثبت می‌کند.
در حال حاضر، یکی از دستگاه‌های محبوب برای کنترل حضور و غیاب، انواع دستگاه های حضور غیاب با استفاده از اثر انگشت است. این نوع دستگاه‌ها به خصوص در محیط‌های دفتری و فروشگاهی به خوبی عمل می‌کنند و توانایی شناسایی دقیق و سریع افراد را دارا هستند.

مزایا و معایب دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی

استفاده از انواع دستگاه های حضور غیاب مبتنی بر اثر انگشت به سادگی انجام می‌شود و یادگیری آن‌ها نیز بسیار آسان است. این سیستم‌ها به دلیل بالابودن امنیتشان، به عنوان یکی از نقاط قوت مهم در نظر گرفته می‌شوند. امکان انجام تقلب در نتایج این سیستم‌ها وجود ندارد؛ زیرا هر اثر انگشت به طور منحصر به فردی متعلق است. در این سیستم‌ها، امکان حدس زدن الگوی اثر انگشت یک فرد وجود ندارد و امکان ثبت حضور شخص دیگری به جای فرد مورد نظر نیز نیست. این در مقایسه با دستگاه‌های حضور و غیاب دیگر، مانند دستگاه‌های کارتی، اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا در دستگاه‌های کارتی، با حمل کارت تردد می‌توان حضور چند نفر را ثبت کرد و حتی در برخی موارد ممکن است گذرواژه‌ها و الگوهای ورود را حدس زد.
با استفاده از انواع دستگاه های حضور غیاب بر اساس اثر انگشت، نیازی به حمل کارت یا به یاد سپردن گذرواژه و رمز ورود نیست؛ زیرا اثر انگشت همواره با شماست و برای ورود به سیستم آن به کار می‌رود.

دیگر مزایا

علاوه بر این، از دیگر مزایای این سیستم‌ها این است که نیازی به نظارت انسانی ندارند و زمان ثبت تردد در آن‌ها کوتاه است. با این حال، باید به این نکته توجه داشت که هزینه خرید و تعمیر این سیستم‌ها نسبت به انواع دستگاه های حضور غیاب دیگر، مانند دستگاه‌های کارتی و رمزی، بیشتر است. به ویژه در صورت خرابی حسگر اثر انگشت، هزینه تعمیرات به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.
با این وجود، در مواردی مانند شغل‌های کارگاهی و تعمیرگاه‌ها که فرد احتمالاً با کثری انگشتان خود در تماس باشد و یا در معرض آسیب و کثیفی قرار گیرد، عملکرد انواع دستگاه های حضور غیاب بر اساس اثر انگشت ممکن است متاثر شود. همچنین، نور و شیوه قرار دادن انگشت بر روی حسگر می‌تواند تاثیراتی منفی بر دقت تشخیص داشته باشد.

انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص چھره

تکنولوژی تشخیص چهره در انواع دستگاه های حضور غیاب، یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین روش‌های بیومتریکی است که با بهره‌گیری از روش‌های هوش مصنوعی، قابلیت تشخیص و شناسایی هویت افراد را بر اساس ویژگی‌های چهره آن‌ها فراهم می‌کند. از آنجا که تشخیص هویت از طریق چهره بدون نیاز به همکاری فرد امکان‌پذیر است، این تکنولوژی در مقایسه با سایر سیستم‌های بیومتریک، در حوزه‌های امنیتی و تعاملات انسان و کامپیوتر، مزایایی خاص دارد.
دستگاه‌های تشخیص چهره از الگوهای خاصی برای ثبت و ذخیره اطلاعات چهره افراد استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها با دارا بودن دوربینی، تصاویر چهره افراد را ثبت کرده و آن‌ها را به شکل الگوهای رمزنگاری شده در خود ذخیره می‌کنند. ابتدا، فرد باید یک بار در محل مشخص‌شده، روبروی دوربین و حسگر دستگاه قرار بگیرد تا ویژگی‌های مختلف چهره‌اش مانند ابعاد صورت و ویژگی‌های چشم ثبت شوند. در مراحل بعدی، هر بار که فرد در محل حضور یا غیاب قرار می‌گیرد، دستگاه با سرعت کمتر از یک ثانیه تصویر او را با تصاویر ذخیره‌شده مقایسه کرده و در صورت تطابق، حضور او را ثبت می‌نماید.

روش عملکرد دستگاه تشخیص چهره

روش عملکرد دستگاه‌های تشخیص چهره به این صورت است که ابتدا دوربین دستگاه تصاویر چهره تمامی افراد را در محیط سازمان اسکن می‌کند. سپس با استفاده از تصاویر اسکن شده، دستگاه نقشه‌ای دو یا سه بعدی از الگوی چهره هر فرد را تهیه و در حافظه خود ذخیره می‌کند. در هنگام تردد افراد، دستگاه با الگوهای ذخیره‌شده تطبیق می‌یابد و در صورت تشابه، تردد را تایید می‌کند.
استفاده از انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص چهره به‌خصوص برای سازمان‌های با تعداد کارکنان بالا و نیز برای مشاغلی که به دلیل شرایط کاری مانند کثرت تماس با آب و گرد و غبار، استفاده از دستگاه‌های اثر انگشت دشوار است، مناسب است. به عنوان مثال، در حوزه تراشکاری، تعمیرگاه‌ها و کارگاه‌های صنعتی، استفاده از این فناوری بهبود و اسالم‌تر کردن فرآیند حضور و غیاب را تسهیل می‌کند.

مزایا و معایب دستگاه تشخیص چهره

سیستم تشخیص چهره از مزایای مهمی برخوردار است که از جمله آن‌ها می‌توان به دقت بالا و کاهش نیاز به دخالت فرد اشاره کرد. این ویژگی‌ها باعث شده‌اند که این فناوری در حوزه‌هایی از جمله امنیت اطلاعات، کنترل و نظارت بر رعایت قوانین، و مدیریت تردد به کار گرفته شود.
یکی از مزایای بارز این سیستم، عدم امکان تقلب است. به دلیل این که هر فرد تنها می‌تواند چهره خود را در سیستم ثبت کند، امکان تقلب به شدت کاهش یافته است. علاوه بر این، سرعت عمل این سیستم به طور قابل توجهی بالاست و تغییراتی مانند استفاده از لنز، تغییر آرایش، استفاده از عینک، رشد ریش و تغییرات مشابه بر روی تشخیص افراد تأثیری ندارند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که سیستم به راحتی توانایی شناسایی افراد را حفظ کند.
با این حال، باید توجه داشت که این انواع سیستم‌های بیومتریک هزینه‌های قابل توجهی دارند. علاوه بر هزینه خرید، هزینه تعمیرات نیز بسیار می‌تواند گران باشد و ممکن است برای برخی سازمان‌ها به چالش بیفتد. همچنین، نصب این سیستم‌ها نیازمند شرایط و دقت خاصی است؛ در غیر این صورت، ممکن است عملکرد آن‌ها تحت تأثیر قرار گیرد و کارایی آن‌ها کاهش یابد.

در مقاله مزایای سیستم های حضور و غیاب فرصتی برای کشف نگرش‌های جدید به مسئله پیدا خواهید کرد که به دنیای جدید به‌طور کاملاً تازه‌ای نگاه می‌کنید. پس با ما همراه شوید تا به این سفر جدید در دنیای دانش بپیوندید!

انواع دستگاه های حضور غیاب

مقایسه دستگاه های تشخیص چهره با دستگاه های اثر انگشتی

در انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص چهره، امکان تقلب به هیچ وجه وجود ندارد؛ زیرا هر فرد تنها مجاز به ثبت چهره خود می‌باشد. اما در مقابل، دستگاه‌های اثر انگشتی اجازه ثبت چند اثر انگشت مختلف برای هر فرد را فراهم می‌کنند. اگر اپراتور سیستم حضور و غیاب قصد تقلب در ترددها را داشته باشد، به راحتی می‌تواند اثر انگشت افراد دیگر را ثبت کرده و در نتیجه افراد مختلف به جای یکدیگر تردد ثبت کنند.
اشخاصی که در طول ساعات کاری خود با مواد شیمیایی شوینده سر و کار دارند یا در محیط‌هایی نظیر کارگاه‌های تراشکاری یا تعمیرگاه‌ها مشغول به کار هستند، با مشکلاتی در ثبت تردد با دستگاه‌های اثر انگشتی مواجه می‌شوند. این مشکل به دلیل مغشوش شدن اثر انگشت‌ها در سیستم ثبت ایجاد می‌شود. اما استفاده از دستگاه‌های تشخیص چهره این مشکل را برای آنان حل می‌کند.
یکی دیگر از مزایای انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص چهره نسبت به انواع دستگاه های حضور غیاب اثر انگشتی، عدم نیاز به تماس فیزیکی با دستگاه است. این ویژگی باعث می‌شود که انتقال آلودگی‌ها و بیماری‌های پوستی از طریق دستگاه‌ها به‌طور مستقیم ممکن نباشد. در مقابل، در دستگاه‌های اثر انگشتی، احتمال انتقال این نوع بیماری‌ها بین کارکنان وجود دارد.
در فصل‌های سرد سال، احتمال مشکل در ثبت اثر انگشت توسط کارکنان در دستگاه‌های اثر انگشتی افزایش می‌یابد. این به دلیل کارکرد حسگرهای این دستگاه‌ها در شرایط رطوبت محیطی است. با این حال، در دستگاه‌های تشخیص چهره، این مشکل برای افراد به وجود نخواهد آمد.

انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص عنبیه

عملکرد این سامانه تشابه زیادی با دستگاه‌های اثر انگشت دارد، با این تفاوت که از الگوی عنبیه چشم افراد به عنوان مبنای اصلی برای شناسایی استفاده می‌کند. در این سامانه، فرد مورد نظر در مقابل دوربین قرار می‌گیرد و الگوی عنبیه چشمش با الگوهای ذخیره شده در سیستم مقایسه می‌شود. این فرآیند منجر به تأیید هویت فرد و ثبت زمان حضور یا غیاب او می‌شود. بر اساس موقعیت قرار گرفتن الگوی عنبیه بین پلک‌ها، این روش بیولوژیکی از نسبت به دیگر ویژگی‌هایی همچون اثر انگشت یا چهره، مقاومت و دقت بیشتری برخوردار است و به شکل کمتری در معرض تغییرات و خسارات قرار می‌گیرد.

دستگاه حضور و غیاب با شناسایی کف دست

فناوری اعتبارسنجی بیومتریک مبتنی بر تشخیص الگوهای عروق کف دست با استفاده از پرتوهای مادون قرمز، به‌عنوان یک روش دقیق در شناسایی افراد مؤثر می‌باشد. این روش، با امکان انجام تشخیص بدون نیاز به تماس مستقیم با دستگاه، در محیط‌های عمومی به‌صورت کاملاً بهداشتی و بدون تنش قابل استفاده است. تنها کافی است کف دست را روی سطح انواع دستگاه های حضور غیاب قرار داده و در لحظه، الگوی عروق کف دست به‌صورت خودکار توسط دستگاه ضبط می‌شود. اطلاعات مربوط به الگوی عروق کف دست که از طریق تصویربرداری با پرتوهای مادون قرمز به‌دست می‌آید. افرادی که تلاش در جعل آن را بکنند را با چالش‌های بسیاری مواجه می‌سازد. این عروق، درون بدن فرد قرار دارند و به‌صورت فیزیکی قابل مشاهده نیستند، بنابراین تقلب در این زمینه بسیار دشوار خواهد بود.

مزایا و معایب دستگاه های بیولوژیکی (تشخیص چهره، اثر انگشت، الگوهای کف دست)

نظام‌های حضور و غیاب مبتنی بر ویژگی‌های بیولوژیکی افراد، از جمله اثر انگشت، تشخیص چهره و الگوی کف دست، از مزایای قابل توجهی در ایجاد امنیت و دقت در ثبت تردد استفاده می‌کنند. یکی از مهم‌ترین مزایای این سیستم‌ها این است که با بهره‌گیری از ویژگی‌های منحصربه‌فرد بیولوژیکی هر فرد، امکان تقلب و سوءاستفاده به حداقل می‌رسد. به عبارت دیگر، امکان جعل حضور فرد توسط شخص دیگر به شدت کاهش می‌یابد.
زمان تشخیص افراد براساس این ویژگی‌های بیولوژیکی نیز بسیار کم است و معمولا کمتر از یک دهم ثانیه در نظر گرفته می‌شود. با این حال، در سازمان‌هایی که تعداد کارکنان زیادی دارند، ممکن است زمانی که برای تشخیص تعداد زیادی از افراد صرف می‌شود، به چالشی تبدیل شود و صف‌های طولانی از کارمندان در محل‌های ورود و خروج شکل بگیرند.
برای مقابله با این چالش‌ها، بهتر است که در سازمان‌های با تعداد زیاد کارکنان، از تعدادی از ابزارهای انواع دستگاه های حضور غیاب بیولوژیکی استفاده شود. این اقدام همچنین به افزایش سرعت در ثبت ترددها کمک می‌کند و از طرفی، امنیت اطلاعات را حفظ می‌کند. در نتیجه، امکان انجام تقلب در ثبت اطلاعات به حداقل می‌رسد و اطمینان از دقت و صحت داده‌ها به‌وجود می‌آید.

در این مقاله فرصتی برای کشف نگرش‌های جدید به بهترین دستگاه حضور و غیاب باز شده است که امیدواریم با خواندن آن، به دنیایی از ایده‌ها و دیدگاه‌های تازه وارد شوید.

ثبت تردد بصورت ترکیبی

در عصر حاضر، بسیاری از سازمان‌ها به دلیل حساسیت مدیران در خصوص حضور، غیاب و تردد پرسنل، از ابزارهایی استفاده می‌کنند که توانایی‌های متعددی را برای ثبت تردد کارکنان ارائه می‌دهند. انواع دستگاه های حضور غیاب متداول ترکیبی برای این منظور از ترکیب کارت و اثر انگشت بهره می‌برند تا ترددها را ثبت کنند. انواع دیگری نیز وجود دارند که در آن‌ها سیستم ثبت و شناسایی بر اساس ترکیب کارت و تشخیص چهره، یا ترکیب شناسایی چهره و اثر انگشت و یا کارت و… به کار می‌رود.

مقایسه انواع دستگاه های حضور غیاب

درصورت تصمیم به انجام مقایسه‌ای بین انواع دستگاه های حضور غیاب در زمینه‌ی روش‌های ثبت تردد، ضروری است که به ابعاد متنوعی توجه نماییم. در این قسمت، ما تعدادی از این ابعاد را تشریح خواهیم کرد.

انواع دستگاه های حضور غیاب

قیمت خرید انواع دستگاه های حضور غیاب و ھزینه خدمات آن

بطور کلی، هزینه‌ی خرید دستگاه‌های کارتی و رمزی نسبت به سایر دستگاه‌ها کمتر می‌باشد. همچنین، هزینه‌ی خرید دستگاه‌های تشخیص چهره به طور قابل توجهی بالاتر از دستگاه‌های اثر انگشتی است.
در مورد دستگاه‌های کارتی، پس از خرید، هزینه‌ی تهیه کارت همواره به همراه دستگاه حاضر است. اما در مورد دستگاه‌های اثر انگشتی، در صورت خرابی سنسور اثر انگشت، خریدار می‌بایست هزینه‌ی تعویض آن را متقبل شود. از طرف دیگر، در دستگاه‌های تشخیص چهره، اگر ریدر تشخیص چهره دستگاه آسیب ببیند، هزینه‌ی تعویض آن به طور عمومی بسیار بالاست.

در دسترس بودن ابزار ثبت تردد

تمامی ابزارهای انواع دستگاه های حضور غیاب از طریق یک سیستم ثبت تردد، اطلاعات مربوط به ترددها را ثبت می‌نمایند. روش‌های متنوعی برای انجام این ثبت وجود دارند، از جمله تشخیص چهره، اثر انگشت، کارت‌های الکترونیکی و رمزهای امنیتی. اما باید مراقب باشیم که در موارد مختلف، به مشکلاتی نیز برخورد کرد.

به عنوان مثال، در دستگاه‌های رمزی افراد ممکن است رمز عبور خود را فراموش کنند و در نتیجه امکان ثبت تردد را نداشته باشند.

همچنین در دستگاه‌هایی که از کارت استفاده می‌کنند، احتمالی وجود دارد که فرد کارت خود را به همراه نیاورد یا کارت خود را از دست بدهد. در این مواقع، تا زمانی که کارت جدید صادر نشود، امکان ثبت تردد وجود ندارد. با این حال، ابزارهایی که از انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص چهره و اثر انگشت استفاده می‌کنند، این مشکلات را برطرف می‌کنند. چرا که نیازی به حمل کارت یا وارد کردن رمز نیست و اطلاعات تردد توسط تشخیص چهره یا اثر انگشت انجام می‌شود، که این اطلاعات جزئی از بدن انسان می‌باشند.

میزان زمان ثبت ورود و خروج

برای ثبت تردد در دستگاه کارتی، تنها کافیست فرد مربوطه کارت خود را به دستگاه نزدیک کند، که این عمل با سرعت فوق‌العاده انجام می‌شود. از طرفی، در دستگاه رمزی، شخص موظف به وارد کردن رمز خود است که ممکن است چند ثانیه به طول بیانجامد.
از دیگر تجهیزات، در دستگاه اثر انگشتی، ثبت اثر انگشت تنها حدود یک ثانیه به طول می‌انجامد. با این حال، در انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص چهره، معمولاً زمان بیشتری نسبت به دیگر روش‌ها صرف شناسایی فرد می‌شود. این به دلیل این است که شخص مورد نظر باید با یک زاویه خاص و مشخصی جلوی دوربین دستگاه قرار گیرد.(تا تصویر به درستی تشخیص داده شود.)

برای اطلاع از قیمت انواع دستگاه‌های حضور غیاب می‌توانید به صفحه لیست قیمت محصولات مراجعه کنید.

امکان تقلب

در انواع دستگاه های حضور غیاب کارتی و رمزی امکان تقلب وجود دارد، کارکنان می توانند با در اختیار داشتن کارت و رمز دیگران برای آن ها تردد ثبت کنند. در صورتی که در انواع دستگاه های حضور غیاب اثر انگشت و تشخیص چهره امکان تقلب وجود ندارد.

میزان خطا در ثبت تردد

در دستگاه‌های کارت‌خوان، اگر کارت شخصی به هر دلیلی خراب شده باشد، منجر به وقوع خطا می‌شود. اما در دستگاه‌های رمزگذاری، در صورتی که شخص کاربر رمز عبور خود را فراموش نکرده باشد، امکان وقوع خطا به حداقل می‌رسد. اما در انواع دستگاه های حضور غیاب تشخیص چهره و اثر انگشت، وجود خطا بستگی به الگوریتم نرم‌افزاری دارد که در دستگاه استفاده شده است. هرچند، با تغییر شرایط محیطی مانند نور و زاویه‌ی ایستادن فرد در مقابل دوربین، احتمال وقوع خطا در دستگاه تشخیص چهره افزایش می‌یابد.

برای استفاده مناسب از این دستگاه‌ها می‌توانید از نرم‌افزار ویسمن استفاده کنید که همه دسترسی‌های لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد.

2 پاسخ به “انواع دستگاه های حضور غیاب و مزایا و معایب آن ها”

  1. شیما نیک پرور گفت:

    درود بر شما
    از مقاله خوبتون ممنونم
    به نظر من دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره از نظر تشخیص هویت در بالاترین سطح امنیت قرار داره و به همین دلیل از جمله دستگاه‌های بسیار محبوب در میان انواع دستگاه های حضور و غیاب محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست عناوین