یکی از بزرگترین نگرانیهای یک مدیر موفق در کسب و کارهای کوچک یا بزرگ، مدیریت کارکنانی است که تحت نظارت آنها فعالیت میکنند.
اکثر مدیران به دنبال تمرکز کامل بر فروش، تولید محصولات برتر و ایجاد فرصتهای جدید برای رشد کسب و کار خود هستند. اما برای دستیابی به این موفقیت، ضروری است که کارمندان؛ وظایف خود را بدون نیاز به دخالت مستقیم دیریت انجام دهند.
یک مدیر موفق یک شخصیت حرفهای است که با مهارتهای منحصربهفرد خود، توانسته است در دنیای کسبوکار به موفقیتهای چشمگیر دست یابند. مدیران موفق افرادی هستند که با تسلط بر مهارتهای رهبری، ارتباطات فعال و ایجاد استراتژی های موثر، به رشد و پیشرفت سازمان و تیم خود کمک میکنند. با مطالعه و درک ویژگیهای یک مدیر موفق، میتوانید به راههایی برای ارتقا و توسعه خود در این حوزه پی ببرید.
ما در اینجا به 7 رازی که می تواند فرآیند مدیریت خود را بهبود بخشید و سود حاصل از آن به طور مستقیم به سازمان شما برسد معرفی کرده ایم.
شرکت مهرکیا با بهرهگیری از دانش بالای تیم خود، تاکنون موفق به فروش محصولات و ارائه خدمات مانند دستگاه حضور و غیاب و نرم افزار حضور و غیاب ویسمن به بیش از هفت هزار مجموعه بوده است.دغدغه شرکت مهرکیا رفع کامل نیاز کسب و کارها در خصوص دستگاه حضور و غیاب، کنترل تردد و حقوق و دستمزد است. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
مشخصات یک مدیر موفق
افزایش مهارتهای رهبری:
– مهارتهای ارتباطی و تعاملی: بهبود ارتباطات و توانایی برقراری ارتباط مؤثر با تیم و همکاران به عنوان یک مدیر موفق بسیار حائز اهمیت است.
– تقویت توانایی تصمیمگیری: توانایی انتخاب راهحلهای مناسب و اتخاذ تصمیمات درست و هوشمند به منظور دستیابی به اهداف بلندمدت و بهبود عملکرد سازمانی.
مدیریت زمان:
– برنامهریزی مؤثر: توانایی برنامهریزی بهینه و تعیین اولویت های صحیح در فعالیت ها و وظایف روزمره، کلیدی در دستیابی به هدف و کارآیی مدیریتی است.
– توازن کار-زندگی: حفظ تعادل مناسب بین زمان و انرژی صرف شغل و زندگی شخصی، عوامل مهمی در رشد حرفهای و رضایتمندی شخصی مدیران موفق میباشد.
همکاری تیمی:
– همکاری: توانایی ایجاد فرهنگ همکاری قوی و تشویق تیم به همکاری و تعامل مؤثر، به عملکرد و رشد سازمانی مثبت تأثیر میگذارد.
– توانمندسازی اعضای تیم : توسعه مهارت ها و قابلیت های اعضای تیم به منظور بهبود عملکرد و توانمندی هر فرد، در جهت دستیابی به اهداف سازمانی مهم است.
قدرت راهبری و الهام بخشی:
– الهامبخشی به تیم : توانایی الهامبخشی و تحریک اعضای تیم به دستاوردهای بزرگتر و هدفمندتر، نقش اساسی در رهبری موفق ایفا میکند.
– توانایی حل مسئله و مدیریت تغییر: مدیران موفق باید توانایی مواجهه با مسائل و مشکلات مختلف را داشته باشند و بتوانند به خوبی تغییرات در سازمان را مدیریت کنند.
شما با با به یاد داشتن این هفت ویژگی، می توانید به عنوان یک مدیر موفق، موفقیت و بهرهوری بیشتری در مدیریت کارکنان خود تجربه کنید.
1- انتقال وظایف به صورت عاقلانه:
اولین ویژگی یک مدیر موفق، یادگیری روشهای مناسب برای انتقال وظایف مختلف به کارمندان و تعیین سطح اختیارات آنها است. برخی مدیران احساس میکنند که باید همه چیز را کنترل کنند و به صورت شخصی وظایف را انجام دهند. اما وقتی وظایف را به کارمندان به صورت مناسب و با استفاده از تخصص آنها منتقل می کنید، میزان کارایی شما افزایش می یابد و همچنین اعتماد به نفس کارمندان نیز افزایش مییابد.
۲- تنظیم اهداف:
هر کارمند نیاز به اهدافی برای تلاش دارد. تعیین اهداف نه تنها به کارمندان کمک میکند تا بهتر و موثرتر وظایف خود را انجام دهند، بلکه از راهنمایی آن ها در راستای اهداف سازمانی اطمینان حاصل میشود. به کارمندان خود اهداف مشخصی تعیین کنید و به صورت منظم پیشرفت آنها در دستیابی به اهداف را مورد بررسی قرار دهید.
۳- برقراری ارتباط با کارمندان:
بسیاری از مدیران رابطه کمی با کارمندان خود دارند. برای صاحبان کسب و کارهای بزرگ، به روز نگه داشتن کارمندان با آخرین اخبار سازمانی ممکن است چالش برانگیز باشد. مدیر موفق باید تلاش کند تا به هر نحو ممکن اطلاعات مورد نیاز کارمندان را در حد امکان در اختیار آنها قرار دهد.
شما حتما با دغدغه جذب و نگهداری نیروی انسانی و کارمند اصطلاحا خوب مواجه بوده و هستید. در مقاله چگونه کارمند خوب استخدام کنیم؟ فرصتی برای در مورد این موضوع، به شما ارائه میشود.
۴– اختصاص وقت برای کارمندان:
اطمینان حاصل کنید که زمانی که کارمندان نیاز به صحبت با شما دارند – بدون در نظر گرفتن دلیل آن – وقت کافی را برای آنها اختصاص دادهاید. برای یک لحظه کار خود را متوقف کنید، گوشی خود را کنار بگذارید و به آن شخص تمرکز کنید.
۵- تشخیص دستاوردها:
هر کارمندی دوست دارد که کار خود را به بهترین شکل انجام دهد و انتظار دارد که این موضوع توسط مدیرش تشخیص داده شود و پاداشی به او داده شود. اما متأسفانه تعداد کمی از کارفرمایان این امر را انجام میدهند. به عنوان مدیر موفق، وظیفه شما است که دستاوردهای خوب کارکنان خود را تشخیص داده و با تشکر از آنها پاداش بدهید.
برنامه های انگیزشی حضور و غیاب، یکی از ابزارهایی است که به مدیران کسب و کار کمک می کند تا برای افزایش انگیزه کارکنان و قدردانی از افراد در محیط کار مورد استفاده قرار می گیرد.
۶- فکر به راهحل های پایدار:
مهم نیست مشکل شما چقدر پیچیده است، همیشه یک راهحل پایدار وجود دارد. برخی از مدیران هنگام طراحی راهحل های مشکلات، احساس خوبی دارند. همیشه سعی کنید راهحل هایی پایدار بیابید و به جای درمان علائم، به دنبال ریشه مشکل بگردید.
۷– خیلی جدی نگیرید:
بدون شک، مدیریت یک سازمان یک مسئولیت جدی است. اما مدیر موفق توانسته است محیطی سرگرمکننده برای کار ایجاد کند. در این صورت، شما به جای کارکنانی که به زور کار میکنند، کارمندانی خواهید داشت که سخت کار میکنند و وفادار هستند. رعایت اصول فوق مسلماً به رشد سازمان و کسبوکار شما کمک خواهد کرد.