منظور از کنترل تردد، مدیریت ورود و خروج افراد به یک مکان یا منبع خاص است. سیستم کنترل تردد هوشمند که به آن کنترل دسترسی یا اکسس کنترل (Access Control) نیز گفته میشود، مجموعهای از تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری است که معمولاً در ورودیهای سازمانها یا ساختمانهای مختلف استقرار یافته و ورود و خروج افراد به یک ساختمان یا منطقه خاص را کنترل میکند. در این سیستم پس از احراز هویت و اعتبار سنجی افراد، در صورت داشتن مجوز، اجازه دسترسی داده میشود. در غیر این صورت شخص اجازه ورود و دسترسی به منطقه مورد نظر را ندارد.
سیستم کنترل تردد شامل انواع مختلفی از قبیل: کنترل تردد با گیت، کنترل دسترسی با درب ، کنترل تردد پارکینگ و … است. به کارگیری سیستم کنترل تردد افراد، نظم و انضباط ورود و خروج را بهبود بخشیده و امنیت بیشتری برای مجموعه شما به همراه دارد. این سامانه علاوه بر کنترل تردد پرسنل، در کنترل ورود و خروج افراد متفرقه به کار برده میشود. در این محتوا قصد معرفی سیستم کنترل هوشمند و انواع آن را داریم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
اقسام متعدد سیستم کنترل تردد هوشمند
همانطور که در تعریف کنترل تردد هوشمند عنوان شد، این سیستم ورود و خروج افراد را به خوبی تحت نظارت و مدیریت خود قرار میدهد. بنابراین کاربرد اصلی این سامانه، کنترل تردد افراد است. به همین دلیل به این نام نیز خوانده میشود. به عنوان مثال ممکن است شخصی همراه با خودرو وارد یک محوطه کنترل شده شود، بنابراین این سیستم باید توانایی مدیریت ورود و خروج وسایل نقلیه را نیز داشته باشد. سامانه کنترل تردد هوشمند را به دو گروه کنترل تردد فرد و کنترل تردد خودرو میتوان تقسیم کرد. در ادامه به آن اشاره میکنیم.
کنترل تردد فرد
در کنترل تردد افراد، با انواع گیتها در ورودی دربها و همچنین تجهیز دربهای ورودی به انواع دستگیره هوشمند یا قفل برقی، ورود و خروج افراد را به ساختمانها را میتوان مدیریت نمود.
کنترل تردد خودرو
سامانه کنترل تردد خودرو، ورودِ انواع وسایل نقلیه به پارکینگها را کنترل دارد. در این سیستم ورودی پارکینگ، به وسیله راهبند یا دربِ مجهز به قفل الکترونیکی مسدود میشود. در صورت تأییدِ سیستم ، اجازه ورود وسیله نقلیه صادر میشود.
اگر به نرم افزار کنترل تردد نیاز دارید، حتما به بخش مربوط به تهیه نرم افزار اکسس کنترل مراجعه نمایید
و با امکانات مختلف این نرم افزار، آشنا شوید.
عملکرد سیستم کنترل تردد هوشمند
سیستم کنترل تردد یا اکسس کنترل هوشمند به دو روش آفلاین و آنلاین یا تحت شبکه انجام وظیفه میکند.
کنترل تردد مستقل یا Offline از تجهیزات و سخت افزارهای مستقل از کامپیوتر و نرمافزار استفاده میکند، که برای یکبار تنظیم شده و مورد استفاده است. این نوع کنترل دسترسی به دلیل عدم نیاز به کامپیوتر و نرمافزار، از قیمت پایینی برخوردار میباشد. سیستم کنترل تردد آفلاین را میتوان در کسب و کارهای کوچک و متوسط و گاهی در کسب و کارهای بزرگ به کار برد.
در کنترل تردد آنلاین، سختافزارها (قفل، گیت و …) به شبکه سازمان متصل شده و توسط نرمافزار مرکزی، مدیریت میگردند. کنترل تردد آنلاین نسبت به روش آفلاین خیلی گرانتر است، اما از مزیتهای بیشتری برخوردار است.
یکی از مزیتهای روش آنلاین، امکان ردیابی لحظهای افراد و مناطق مورد نظر است. همچنین با این روش امکان پیام رسانی فوری از طریق ارسال پیامک یا فعالسازی سیستم هشدار هم به خوبی در دسترس خواهد بود. در مجموع سیستم کنترل تردد آنلاین، امنیت بیشتری به خصوص برای کسب و کارهای بزرگ به وجود میآورد.
فاکتورهای مهم در طراحی سیستم کنترل تردد هوشمند
کنترل تردد جز روشهای امنیتی است، که ورود و دسترسی به یک محوطه خاص را هم به صورت فیزیکی و هم مجازی تحت کنترل در میآورد. سیستم کنترل تردد هوشمند در اشکال مختلفی است. این اشکال از جمله سیستمهای تصویری جلوی درب،گیت کنترل تردد، قفلهای هوشمند، راهبند و باز کردن قفل درب از راه دور از طریق تلفن هوشمند هستند. برای طراحی مناسبترین سیستم کنترل دسترسی به افراد، فاکتورهای متعددی در نظر گرفته شده است، تا بهترین نتیجه حاصل شود. در ادامه با مهمترین نکات در طراحی و پیاده سازی آن آشنا میشویم.
1. وسعت پروژه و متراژ
متراژ محوطه، تعداد ورودی و خروجیها ، تعداد دستگاههای مورد نیاز و … جز مواردی هستند که در زمان طراحی سامانه کنترل تردد هوشمند در نظر گرفته میشود. مقیاس پروژه بر بودجه تأثیر مستقیمی دارد. همچنین بر عملکرد دستگاه کنترل تردد، زیرساخت کابل کشی و توانایی گسترش سیستم با گسترش پروژه تأثیر خواهد گذاشت.
2. تعداد کاربران
مقیاس و کاربرد پروژه همانطور که پیشتر گفتیم تأثیر بسیار زیادی بر تعداد کاربران دارد. اگر تعداد کاربران کمتر باشد، کمک زیادی به احراز هویتِ امنتر میکند. ترافیک زیاد و نیاز به توان عملیاتی سریع، به روشهایی با سرعت بالای احراز هویت نیاز دارد. نوع کاربران نیز بر انتخاب سیستم کنترل تردد تأثیر میگذارد.
3. روش های احراز هویت
احراز هویت روشی برای تایید هویت کاربرِ وارد شده به ساختمان میباشد. روشهای متعددی برای شناسایی در سیستم کنترل تردد هوشمند وجود دارد. سادهترین روشِ آن، ورود کد (پین) در صفحهکلید و جدیدترین روشهای شناسایی آن شامل بیومتریک مبتنی بر هوش مصنوعی است. در ادامه مطلب این روشها را به صورت مختصر معرفی میکنیم.
پین کد (رمز)
ثبت کد در این روش با صفحه کلید (دکمههای عددی) روی دستگاه کنترل تردد انجام میگردد. میتوان برای همه کاربران یک کد عمومی در نظر گرفت یا به هر کاربر یک رمز عبور مخصوص داده شود.
احراز هویت به روش RFID
RFID یا شناسایی با فرکانس رادیویی جز رایجترین روش احراز هویت در سیستمهای کنترل تردد به حساب میآید. در این روش از تگ ، کارت و کارتخوانهای RFID استفاده میگردد. این تکنولوژی از فرکانسهای مختلف بهره میبرد که دو فرکانس رایج آن شامل 125KHz و 13.56MHz است.
NFC (ارتباط میدانی نزدیک)
NFC جز آخرین نسل ارتباطات بدون تماس بوده که برای پرداختهای بدون تماس از کارت به صورت خیلی گستردهای از تلفن هوشمند شما به کار برده میشود. NFC از طریق تلفن هوشمند به راحتی به احراز هویت به همراه دسترسی ایمن میپردازد.
بلوتوث (Bluetooth)
یکی دیگر از گزینه و پارامترهای کنترل تردد از طریق تلفن هوشمند بلوتوث میباشد. بلوتوث یک روش تأیید هویت بدون تماس بوده که با مصرف انرژی خیلی کمتر هویت را احراز میکند.
QR COde
اسکن کد QR، برای مجوزهای دسترسی یکبار مصرف یا موقت مناسب است. کدهای QR مخصوص را میتوان با زمان، تاریخ مشخص و یا به صورت نامحدود (دائمی) ساخت. سپس آن را به تلفن هوشمند بازدیدکننده ارسال میکنند تا در آن اسکن شود.
اثر انگشت
این نوع احراز هویت بیومتریک دارای یک اسکنر (سنسور) اثر انگشت بوده که برای اسکن اثر انگشت منحصر به فرد هر کاربر جهت تأیید هویت استفاده میشود.
تشخیص چهره
این مدل از احراز هویت بیومتریک دارای دوربینهای با وضوح بالا و فناوری هوش مصنوعی است، که برای اسکن ویژگیهای منحصر به فرد صورتِ هر کاربر مورد استفاده قرار میگیرد.
تشخیص عنبیه
در این روش از یک اسکنر با وضوح بالا برای احراز هویت از طریق تشخیص عنبیه چشم به کار برده میشود.
اسکن کف دست
یکی از روشهای به روز و بسیار جدید برای احراز هویت اسکن کف دست است. در این روش مشخصات هندسی و رگهای خونی کف دستِ افراد به خوبی شناسایی میگردد.
تشخیص خودکار پلاک خودرو (ANPR)
فناوری ANPR که به روش تشخیص خودکار شماره پلاک معروف است، از روش نویسه نوری بر روی تصاویر برای خواندن پلاک استفاده میکند. در این روش ابتدا دوربینی مخصوص، پلاک خودرو را اسکن کرده و سپس تصاویر اسکن شده به وسیلهی نرمافزار مخصوص بررسی خواهد شد. در آخر در صورت تأیید، اجازه عبور صادر میگردد.
4. احراز هویت چند عاملی یا چند گزینه
برای امنیت بالا در دسترسی می توان احراز هویت چند عاملی استفاده کرد. این حالت ترکیبی از دو یا چند روش تأیید هویت برای اجازه ورود میباشد. به عنوان نمونه، ممکن است یک سیستم کنترل تردد از کاربر بخواهد که تلفن هوشمند خود را برای بلوتوث یا NFC اسکن کند. سپس یک پین یا رمز عبور منحصر به فرد را در صفحه کلید دستگاه وارد کند.
نکته: احراز هویت چند عاملی با روشهای احراز هویت چندگانه یکسان نیست. بسیاری از سیستمهای ارتباط داخلی و کنترل تردد دارای گزینههای تأیید هویت متنوعی برای انتخاب هستند، در حالی که کاربر فقط باید یک شناسه برای ورود تحویل دهد. به عنوان مثال: بلوتوث یا NFC یا کد پین
5. تعداد دسترسیهای مورد نیاز جهت پیاده سازی
پروژههایی که در اندازههای بزرگتری هستند، ممکن است تعداد زیادی ورودی برای کارکنان، بازدیدکنندگان و دسترسی وسایل نقلیه داشته باشند. با انجام بررسی دقیق (ساختمان یا هر محوطه دیگر) کلیه نقاط دسترسی (ورودی و خروجی) نظیر دربهای قفل شده خارجی و داخلی، دروازهها، موانع، دسترسی به پارکینگ و ساختمانهای جداگانه به راحتی کشف میشود.
6. نیاز داشتن هر درب به سیستم کنترل تردد هوشمند
در این پارامتر حتما مطمئن گردید که تمام دربها و دروازههایی که برای کنترل دسترسی در نظر گرفتهاید، به مکانیزم اکسس کنترل احتیاج دارند. همچنین بررسی کنید که آیا کنترل دسترسی برای هر درب ضروری است یا خیر؟ به عنوان مثال، با نیاز هر کاربر به مکث برای احراز هویت، جریان حرکت کاهش پیدا میکند. در این حالت میتوان تعداد نقاط ورودِ کنترل شده در مسیر ساختمان را کاهش داد؟
7. انتخاب سیستم کنترل تردد هوشمند داخلی یا خارجی
برای انتخاب سیستم کنترل ترددِ مخصوص باید به مکان کنترل تردد یا سیستمهای ورودی دقت کرد. یک سیستم کنترل حرفهای باید دارای دو استاندارد IP (محافظت از نفوذ رطوبت و گردو غبار) و IK (محافظت در برابر ضربه)را به همراه داشته باشد. (هرچه رتبه IP و IK بالاتر باشد، سطح حفاظت بالاتر خواهد بود).
در نظر گرفتن تغییرات نور و دما به ویژه در مکانهای بیرونی یکی دیگر از پارامترهای مورد بررسی است. سطح نور کم در شب و تابش خیره کننده (مثلاً به دلیل موقعیت خورشید) کیفیت تصویر را بسیار پایینتر می آورد. با این حال، بسیاری از دستگاههای اینترکام با کیفیت بالا دارای دوربینهایی با نور کم یا چراغهای مادون قرمز هستند تا تصویری با کیفیت و با عملکرد بالا را در شب تحویل دهند.
با همهگیر شدن ویروس کرونا، تشخیص دمای بدن در دستگاههای کنترل تردد برای کمک به شناسایی علائم شبیه تب و کاهش انتشار ویروس در بین کارکنان یا ساکنان رواج پیدا کرد. البته، دقت این سامانههای تشخیص حرارتی به طور قابلتوجهی تحتتاثیر دمای محیط بیرون است.
8. نیاز یا عدم نیاز نقطه ورود به ارتباط صوتی/تصویری
یک سیستم کنترل تردد هوشمند به شخص دیگری برای احراز هویت و اعطاء یا لغو مجوز دسترسی نیاز ندارد. حال، در مواردی بازدیدکنندگان به صورت خیلی غیرمنتظرهای نیاز به دسترسی دارند. (به طور مثال ارتباط با یک فرد ساکن آپارتمان یا کارکنان پذیرش/دفتر امنیتی)، در این مورد اماکن تجاری، به ارتباط صوتی یا تصویری نیاز خواهند داشت. همین مورد یک تفاوت بین یک دستگاه کنترل تردد و یک دستگاه کنترل تصویری درب خواهد بود.
بنابراین، اگر ارتباط صوتی/تصویری الزامی بود ، یک دستگاه اینترکام (آیفون یا ارتباط تصویری) درب لازم است. طیف وسیعی از دستگاههای اینترکام با تنوع عملکردها و روشهای احراز هویت در بازار موجودهستند.
9. فناوری قفل مورد نیاز
روشهای متعددی از قفل درب / دروازه وجود دارد. این راهکارها به سطوح امنیتی مورد نیاز، عملکرد و کاربرد سیستم کنترل تردد هوشمند بستگی خواهد داشت. سیستمهای قفل الکتریکی یا الکترونیکی همراه با یک دستگاه کنترل ترددِ داخل ساختمانی درب به کار برده میشود. دستگاه اکسس کنترل بعد از تایید هویت، سیگنالی را به قفل ارسال میکند.
انواع قفل در سیستم کنترل تردد هوشمند
Magnetic lock (قفل مغناطیسی) : قفل مغناطیسی یک آهنربای الکتریکی بسیار قوی است، که بالای یک درب قرار گرفته و درب را قفل میکند. با فرمان رله، برقِ قفل قطع شده و درب باز میشود.
قفل : Strick این قفل در چهارچوب درب (جایگزین قفلهای قدیمی) قرار میگیرد، سپس از طریق برق باز و بسته خواهد شد.
قفل برقی : این قفل یک دستگاه پیچ مانند است که در هنگام کار با برق در جهت خاصی به حرکت در میآید.
کنترل کننده اتوماتیک درب : وسیلهای که به موتور گیت فرمان انجام فعالیت در هنگام دریافت سیگنال را میدهد، کنترل کننده اتوماتیک درب میگویند. این سیگنال معمولاً یک تماس بسته از یک رله به شکل یک پالس بوده که به طور لحظهای مدار را کنترل میکند.
10. موارد خروج از ساختمان با سیستم کنترل تردد هوشمند
افرادی که وارد ساختمان میشوند، قطعا در یک بازه زمانی هم نیاز به خروج دارند. بنابراین علاوه بر در نظر گرفتن نحوه ورود به داخل ساختمان، باید به شکل خروجی هر درب هم توجه کرد. در اکثر مواقع، امنیت برای خروج کمتر از ورود به ساختمان است. به همین دلیل نیاز است، که سطوح امنیتی برای خروج، همانند سطوح دسترسی به داخل باشد. در این صورت ممکن است به یک دستگاه کنترل تردد تکراری در دو طرف درب نیاز باشد.
11. نحوه تغذیه نقاط کنترل دسترسی
یک سیستم کنترل تردد هوشمند متصل به شبکه، علاوه بر اینکه میتواند از برق به وسیلهی منبع تغذیه و آداپتور تامین شود، از برق شبکه هم بهره میبرد. اکثر دستگاههای کنترل تردد IP، تلفن داخلی و پاسخ گویی درب از ((Power-over-Ethernet پشتیبانی میکنند. در این صورت میتوان برای تغذیه برق تجهیزات، به خصوص اکسس کنترلها، از این تکنولوژی استفاده نمود. در صورت قطع شدن شبکه به هر دلیلی، دستگاهها میتوانند از طریق منبع تغذیه 12 ولت خارجی، به عنوان جایگزین یا به عنوان منبع پشتیبان برای PoE تغذیه کنند.
12. تاثیر قطع برق بر سیستم کنترل تردد هوشمند
قطع برق این روزها اتفاق نادری به حساب میآید. بسیاری از ساختمانها از منابع تغذیه پشتیبان مانند ژنراتور یا UPS (منابع برق اضطراری) برخوردار هستند. با این وجود هنوز هم در طراحی سیستمهای کنترل تردد هوشمند، قطع برق در موارد اضطراری همانند آتش سوزی و لزوم باز شدن دربها یا گیتها را مورد توجه قرار میدهند.بنابراین بهتر است هر نقطه دسترسی قابل قفل شدن را در نظر گرفته شود. برای این مورد مقررات کنترل تردد و ایمنی آتش نشانی را در نظر بگیرید.
13. توجه به نصب سطحی یا نصب در یک محفظه
اکسس کنترلها به راحتی به وسیله کاورهای پشتی یا روکار بر روی دیوار یا هر سطحی نصب میشوند. نصب دستگاهها بر روی سطح خیلی سریعتر و آسانتر انجام میگردد، زیرا نیازی به ایجاد شکاف در دیوار نخواهد بود. در نصب سطحی میتوان به سادگی دستگاه را مستقیم روی دیوار ثابت کرد. با این حال، دستگاههای نصب شده به صورت همسطح با دیوار ( نصب در داخل دیوار) هم از نظر زیبایی و هم برای اهداف حفاظتی ارجح هستند.
14. نیاز به ثبت و ذخیره سازی ترددها و وقایع
این پارامتر به سوال آیا نیازی هست که بدانید چه کسی، چه زمانی و چند بار وارد ساختمان گردیده و از آن خارج شده جواب میدهد؟ در بیشتر سیستمهای کنترل تردد هوشمند به خصوص موارد حساس نیاز هست که همه رفت و آمدها برای رعایت امنیت بیشتر ثبت گردند.
نکتهای که باید در نظر گرفته شود، این است که دادهها چگونه باید ذخیره شوند و چه کسی به این اطلاعات دسترسی داشته باشد. دادههای فعالیت درب ممکن است در یک سرور در محل (ساختمان، شرکت) ذخیره گردد یا میتواند در فضای ابری ذخیره سازی و نگهداری شود.
15. هماهنگی با سیستم کنترل دسترسی آسانسور
در این حالت باید بررسی کرد که آیا آسانسوری در ساختمان وجود دارد؟ آیا برای استفاده از آن نیاز به احراز هویت است؟در یک آپارتمان چند طبقه، ممکن است دسترسی آسانسور به کف آپارتمان و طبقاتی مانند سالن بدنسازی، استخر، لابی و غیره محدود گردد.در این موارد، میتوان دسترسی آسانسور به طبقات مختلف را به وسیله سیستم کنترل تردد هوشمند، مدیریت نمود.
کنترل دسترسی آسانسور به دو صورت انجام میشود: کنترل و محدود کردن فراخوانی آسانسور، کنترل دسترسی به طبقات.
در حالت اول این نکته مورد توجه قرار میگیرد که آیا افراد مختلف میتوانند از آسانسور استفاده کنند؟ در حالت دوم افراد به آسانسور دسترسی دارند، اما دسترسی آنها به طبقات به صورت خیل محدود است و فقط در صورت تأیید هویت اجازه ورود به طبقات را دارند.
16. نیاز به نظارت از راه دور و یکپارچه سازی با سیستم هشدار
در خانههایی که سالمندان یا کودکان گاهی تنها هستند و یا ساختمان خالی از سکنه است، نیاز است که شما از راه دور بتوانید تردد به داخل ساختمان را کنترل کنید و از وقایع مطلع گردید .در برخی موارد نیاز است که منطقه مورد نظر به صورت کنترل از راه دور نظارت گردد و در صورت نیاز سیستمهای هشدار فعال گردد. دکمههای مراقبت از راه دور اضطراری را میتوان به نحوی تنظیم کرد که به صفحه پاسخگوی تلفن داخلی متصل گردد تا قفل درب را باز کند یا با یک شماره تلفن تماس برقرار کند
17. توسه دادن سیستم کنترل تردد هوشمند برای کاربران کم توان
سیستمهای کنترل تردد هوشمند باید استفاده فراگیر را برای کاربران آسیب دیده (معلولین) فراهم نمایند. ملاحظات طراحی ساده مانند مکان یابی نقاط ورود و خروج در مکانهای قابل دسترسی برای همه کاربران پیشنهاد خواهد شد.
تجهیزات سامانه کنترل تردد هوشمند
این سامانه برای انجام فعالیت خود نیاز به تجهیزات لازم دارد در ادامه با این تجهیزات آشنا میشویم.
1. موانع
در بخش ورودی محوطه موانع مختلفی برای محدود کردن عبور افراد غیر مجاز به کار برده میشود. درب مجهز به قفل یا دستگیره هوشمند ، گیتهای ورود و خروج و راهبند، جز مهمترین موانع مورد استفاده در سیستم کنترل تردد هوشمند به حساب میآیند.
2. دستگاه کنترل تردد
ورود و دسترسی افراد به مناطق خاص، باید پس از شناسایی و احراز هویت انجام شود. برای این احراز هویت و اعتبار سنجی به یک کارتخوان یا صفحه ورود رمز نیاز است. یک دستگاه کنترل تردد (اکسس کنترل) با بهره گیری از روشهای مختلفی همچون کارت، اثر انگشت، تشخیص چهره به شناسایی میپردازد.
3. نرم افزار کنترل تردد
اگر از یک سیستم هوشمند و تحت شبکه (آنلاین) کنترل تردد استفاده میکنید، قطعا به یک نرمافزار کنترل تردد نیاز خواهد بود. استفاده از نرمافزار میتوان کنترل و مدیریت کامل تجهیزات اکسس کنترل و ارائه گزارشات متنوع را انجام داد.
4. سایر تجهیزات
مطابق با نوع سیستم کاربردی از تجهیزاتی مانند زنگ هشدار (آلارم) ، آنتن RFID، دوربین پلاک خوان، پرینتر صدور فیش، نمایشگر و … در سیستم کنترل تردد هوشمند میتوان بهره برد.
روشهای احراز هویت در سیستم کنترل تردد هوشمند
تمامی راهکارهای احراز هویتی که در سیستم حضور و غیاب اجرا میشود، در سیستم کنترل تردد هوشمند نیز قابلیت اجرا دارد. قبل از اینکه فناوریهای بیومتریک به شکل پیشرفته امروزی مورد استفاده قرار بگیرد، در تمامی سیستمهای کنترل ورود و خروج افراد از کارت و رمز عبور (کد) به کار برده میشد. این دو روش، جز راهکارهای بسیار ساده و ارزانی به شمار میآیند ک هنوز هم به تنهایی و یا در کنار سایر روشها به کار گرفته میشوند.
بیومتریکها نسبت به دیگر راهکارها، امنیت بیشتری را به همراه دارند. شناسههای بیومتریک از جمله اثر انگشت، تشخیص چهره، اسکن کف دست و عنبیه، نقش بسیار مهمی در احراز هویت و شناسایی افراد ایفاء میکنند. به همین دلیل در بیشتر سیستمهای کنترل تردد جدید یک یا چند فناوری بیومتریک مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه دیگر اکثر افراد دارای گوشی هوشمند میباشند. فناوریهای مبتنی بر موبایل مانند NFC و Bluetooth و فناوری نوظهوری مانند Qr Code نیز در سیستم کنترل تردد هوشمند به خوبی به کار برده میشود. بنابراین این راهکارها با قیمت خیلی مناسبتری قابلیت پیاده سازی در سیستمهای کنترل دسترسی را دارند.
از روش احراز هویت ترکیبی هم میتوان برای اعطاء یا سلب مجوز دسترسی بهره برد. به طور مثال سیستم جهت صدور مجوز ورود، ابتدا کارت میخواهد و پس از شناسایی کارت، اثر انگشت یا تشخیص چهره را شناسایی میکند. در این سیستمها اگر تمامی روشهای احراز هویت تنظیم شده، با موفقیت طی شوند، مجوز ورود و دسترسی صادر میگردد. اگر فردی توسط یک روش از چند روش شناسایی نشود، اجازه ورود ندارد. احراز هویت ترکیبی زمان بیشتری از شما را صرف میکند و ممکن است در تعداد زیاد پرسنل، ترافیک زیادی ایجاد کند. اما امنیت بیشتری برای سازمان به ارمغان میآورد. به همین دلیل میتوان از این روش برای اماکنی که امنیت بیشتری نیاز دارند، استفاده کرد.
جمع بندی نهایی
در این بخش با انواع سیستمهای کنترل تردد و عمکرد آنها آشنا شدیم و نکات مهم در طراحی و پیاده سازی یک سیستم کنترل تردد هوشمند را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم مفید واقع شده باشد.